1
Ναύτιλοι της Helmepa
10 Ιουνίου 2023
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Περιβαλλοντική εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας από την Παιδική HELMEPA

Δίνοντας έναν διαφορετικό τόνο στις ιδιαίτερες συνθήκες μάθησης που βιώνει η εκπαιδευτική κοινότητα, στελέχη της HELMEPA ξεκίνησαν έναν κύκλο διαδικτυακών «επισκέψεων» σε σχολεία όλης της χώρας, με στόχο να εξακολουθήσουν να μεταφέρουν στα παιδιά το μήνυμα της αξίας της περιβαλλοντικής συνείδησης για ένα καλύτερο και βιώσιμο κόσμο.

Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 40 παρουσιάσεις στις ηλεκτρονικές τάξεις 32 Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων σε Αθήνα, Αιγίνιο Πιερίας, Αλεξανδρούπολη, Αρμενοχώρι Φλώρινας, Βάγια και Μαυρομμάτι Βοιωτίας, Βέροια, Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, Γιαννιτσά, Έδεσσα, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κόσμιο Ροδόπης, Λέσβο, Λουτράκι, Μύκονο, Νέα Μάκρη, Πάργα, Πειραιά, Πόρο, Σαλαμίνα, Σύρο, Φέρες Έβρου και Χανιά.

Περισσότερα από 1.000 παιδιά παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις διαδικτυακά και ενημερώθηκαν, μεταξύ άλλων, για την ανεκτίμητη προσφορά των ωκεανών και των θαλασσών στη ζωή μας, αλλά και για την κλιματική αλλαγή και τους πολυάριθμους κινδύνους που αντιμετωπίζει το θαλάσσιο περιβάλλον από την ανθρώπινη αδιαφορία και αμέλεια.

Το φετινό πρόγραμμα της Παιδικής HELMEPA με τίτλο «Η φίλη μας η θάλασσα», λειτουργεί με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στα 27 χρόνια λειτουργίας του, συνολικά 123.500 παιδιά και 4.208 εθελοντές-εκπαιδευτικοί 1.576 σχολείων έχουν πραγματοποιήσει Πανελλαδικά, ως μέλη του προγράμματος, 37.300 περιβαλλοντικές δράσεις, μεταφέροντας στις τοπικές τους κοινωνίες το μήνυμα για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές.

Η HELMEPA συγχαίρει τους εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα που σε δύσκολες συνθήκες συνεχίζουν το επιμορφωτικό τους έργο, αλλά και τα παιδιά, που με την περιβαλλοντική τους ευαισθησία χαρίζουν σε όλους μας αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον!
 
 
Περιβαλλοντική εκπαίδευση εν μέσω πανδημίας από την Παιδική HELMEPA

Νέα / Ανακοινώσεις

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Prev Next

Φωτογραφία της Εβδομάδας

potw-20190709-small2

Μαθαίνω για την Κλιματική Αλλαγή

banner-klimatiki-allagi

Θαλάσσιο Περιβάλλον: Διερευνώντας τη σχέση του μαζί μας

2014-mar-env-our-rel-with-it

Βίντεο της Εβδομάδας

votw-20190222

Ας μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα!

2017-oikologiko-apotypwma

.

 

Seagull-epistrefoumeallaprosexoume